детска кухня

Менютата в детска кухня Вълшебник се изготвят съобразно с нуждите за правилен растеж на децата до три години. Голямото разнообразие на използвани продукти е в помощ на всяка майка, както и на всеки семеен бюджет. Използват се пресни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, както и охладени меса вместо замразени, които съдържат повече полезни хранителни вещества.

Разнообразието, което се постига е голямо:

  • различни меса, подходящи за детско хранене
  • подходяща риба
  • бобови и млечни продукти
  • различни подходящи за децата въглехидрати
  • разнообразни плодове и зеленчуци според сезона
  • полезни мазнини

Не се използват преработени храни, полуфабрикати, колбаси, съдържащи вредни за децата мазнини, голямо количество сол, захар, консерванти и др.

Рецептите са изготвени от специалисти по хранене и лекари, одобрен от Министерство на здравеопазването. Те са съобразени със съвременните препоръки за здравословно хранене при децата и съдържат полезни въглехидрати, мазнини, протеини, плодове и зеленчуци необходими за правилен детски растеж.

Детска кухня Вълшебник гарантира за качеството на храната

Всички продукти, влагани в рецептите на детска кухня Вълшебник са с проверен произход, за да се гарантира, че менюто, което достига до вашите деца е с най-добро качество. Храната се приготвя под строг контрол за хигиена и съхранение, за да се запазят максимално полезните хранителни качества.

В храните за деца под една година не се влагат сол и захар, а в тези за деца между 12 и 36 месеца, количествата са минимални, заради вредните ефекти за здравето.

Детска кухня Вълшебник предлага и меню съобразено с нуждите на децата с алергии. В него не се влагат най-честите алергени като глутен, краве мляко, горски плодове и др., както и храни, които може да раздразнят детския стомах като бобови и зелеви храни.

Детските кухни облекчават семейството

Малките деца имат специфични нужди при хранене, а не просто по-малки порции от Вашата семейна храна. За приготвянето на всекидневно разнообразно и балансирано меню, което да набавя всички необходими за вашето дете хранителни вещества, ще са ви необходими много време и средства. А вместо в кухнята, можете да прекарате това време в игри с вашия малчуган.

Винаги прясна храна с услугите на детска кухня

Прясно приготвената храна е едно от най-големите предимства на детската кухня. За родителите би било затрудняващо да готвят всеки ден различна храна в подходящо малки количества. Съхранението й в хладилник е възможно за кратко време, но това намалява полезните й хранителни качества.

Срокът на годност на храната приготвена в детска кухня Вълшебник е до 24 часа при съхранение на стайна температура и до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се консумира и по-дълго време след като е престояла в хладилник, но вече качествата се влошават, тъй като най-полезна е прясно приготвената храна.

Статията подготви: Мирослава Делчева, маг. фармацевт, здравен консултант на детски кухни Хер Бебе и Вълшебник, класически хомеопат, член на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, mira@miradelcheva.comwww.miradelcheva.com